Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

ΔΗΜΟΤΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Από τον επόμενο μήνα οι Δημότες της πόλης θα αποκτούν ηλεκτρονικά, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ «Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» του Σωτήρη Σαμπάνη

Μετά τα μυθιστορήματα «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά» και «Κόκκινος χορός», ο Σωτήρης Σαμπάνης επιστρέφει στις εκδόσεις «Ελληνικά γράμματα» με ένα νέο συναρπαστικό βιβλίο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Συνεργασία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου με την ΕΣΑμΕΑ

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η δράση στα πλαίσια του προγράμματος «Διεκδικούμε Μαζί»
της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
στις 30-1-2020 στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηλιούπολης στην Ηρώς Κωνσταντοπούλου 52.

Υπενθυμίζουμε ότι η δομή αποτελεί το αρμόδιο γραφείο για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά και των υπόλοιπων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΑ

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερωτικά μηνύματα για προστασία το χειμώνα

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών νια τη χειμερινή περίοδο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προγραμματίσει την προβολή τριών ενημερωτικών μηνυμάτων με θέματα:

Διαβάστε Περισσότερα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιωματικά σεμινάρια για γονείς εφήβων

Το τμήμα Σχεδιασμού Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Υγείας-παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου μας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, διοργανώνει Βιωματικά Σεμινάρια γονέων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Η Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης εξαρχής αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤA TMHMATA ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.)

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα επαναλειτουργήσει στο Δήμο μας το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για Ενήλικες με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ “WiFi” ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης προχωρά στην βελτίωση των αναγκαίων υποδομών, για την μετάβαση στην ολοκληρωμένη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο σημαντική αναβάθμιση της υπηρεσίας “Free WiFi”, αυξάνοντας την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, στα υπάρχοντα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στην πόλη, από 24 Mbps σε 50, 100 ή και 200 Mbps, ανάλογα με την κατά τόπους δυνατότητα του συμβεβλημένου παρόχου διαδικτύου.

Η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη και χρονικά απεριόριστη, μέσω laptop, smartphone ή tablet και γίνεται μέσα από μια απλή σελίδα υποδοχής, εύχρηστη ακόμη και από άτομα με μικρή εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες. Φυσικά η ταχύτητα και η ποιότητα σύνδεσης στο δίκτυο μεγιστοποιούνται, όσο πλησιέστερα βρίσκεται ο χρήστης στα σημεία εξυπηρέτησης και είναι ικανοποιητική έως και 300 μέτρα περιμετρικά, εφόσον δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φυσικά εμπόδια, κτίρια, τοίχοι, πυκνή βλάστηση κλπ.

Τα έως τώρα 11 σημεία ελεύθερης πρόσβασης βρίσκονται στο Δημαρχείο, στα Πολυκλαδικά, στο Κολυμβητήριο, στην Κεντρική Πλατεία, στο Άλσος Κιντή, στο Κοιμητήριο, στο Στάδιο Ποδοσφαίρου, στο Γήπεδο Mπάσκετ στην Πανταζή, στο Χαλικάκι, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και στην πλατεία Φλέμιγκ.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί 10 νέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, που θα εγκατασταθούν μέσα στο 2020, ώστε χωροταξικά να καλυφθεί πλήρως ο Δήμος Ηλιούπολης.

Η αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών του Δήμου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή αποτελεί σταθερό στόχο της Διοίκησης και για τον λόγο αυτό συστηματικά στηρίζει την ανάπτυξη εφαρμογών για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και του επισκέπτη.

 


Γραφείο Τύπου


Δήμου Ηλιούπολης

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων με εκτεταμένες φθορές στον Δήμο Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 2.000.000 Ευρώ, έχοντας φθάσει ήδη σε ποσοστό υλοποίησης 50%.

Διαβάστε Περισσότερα

©2019 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Υλοποίηση: opk.gr