Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΥΓΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με ευαισθησία και συνέπεια στην θέση μας για ενημέρωση των Δημοτών ανακοινώνουμε, ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου του Δήμου Ηλιούπολης, στο Συνεργείο Επισκευής Οχημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η νέα Διοίκηση προχώρησε σε μια πρώτη ελάφρυνση των Δημοτών από τα Δημοτικά Τέλη και μάλιστα στους πρώτους μήνες της θητείας της και όχι στο τέλος, όπως συνηθίζεται.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνάντηση της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Διεκδικούμε Μαζί».

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμος Ηλιούπολης δέχθηκε καταγγελία από δημότη, ότι στον χώρο του Προφήτη Ηλία γίνονται οικοδομικές εργασίες, κατά παράβαση της παύσης, που έχει επιβάλει το Δασαρχείο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η νέα Διοίκηση με αποφασιστικότητα αναδιοργανώνει τις Δημοτικές Υπηρεσίες, με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους και την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟ

Οι πολίτες και ιδιαίτερα ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με παιδικά καροτσάκια μετακινούμενοι μέσα στην πόλη συναντούν πολλά εμπόδια, από αυτοκίνητα παράνομα σταθμευμένα, άλλοτε σε διπλή σειρά, πάνω σε πεζοδρόμια και μπροστά σε διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο νέος θεσμός «Ο Δήμαρχος κοντά στον Δημότη» συνεχίστηκε με την 2η Συνέλευση Γειτονιάς στην περιοχή «Χαλικάκι» την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΙΚΑ

ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, μετά από διεξοδική συζήτηση σχετικά με την αυθαίρετη κατασκευή γύρω και πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Υμηττό

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΡΘΡΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αμέσως μετά το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα, η νέα Διοίκηση είχε δεσμευτεί να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει από την προηγούμενη Διοίκηση.

Εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα ανά επιχείρηση και αναλυτικά:
• εάν γειτονεύουν με σχολεία,
• εάν παρεμποδίζονται οι αστικές συγκοινωνίες,
• εάν διαθέτουν επαρκή ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης για φορτοεκφορτώσεις,
• τις τοπικές συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης, πλάτος οδού ή άλλες ιδιαιτερότητες και φυσικά
• παίρνοντας υπόψη αναφορές και υποδείξεις δημοτών μας.

Η Διοίκηση έφερε το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική διαβούλευση, με την συμμετοχή των εκπροσώπων, τόσο των παρατάξεων όσο και των επτά μεγάλων Μάρκετ της πόλης.

Η πρόταση, που εκ των προτέρων τους είχε γνωστοποιηθεί, περιόριζε χρονικά την φορτοεκφόρτωση και εξέφραζε την γενική ανάγκη για ασφαλή διέλευση πεζών και ιδίως μαθητών στα Σχολεία αλλά και των οχημάτων με την μικρότερη δυνατή όχληση.

Στην συνεδρίαση οι επιχειρήσεις ζήτησαν προθεσμία μιας εβδομάδας, για να ενημερωθούν οι διοικήσεις τους, αυτό έγινε ομόφωνα δεκτό και έτσι μετατέθηκε η λήψη απόφασης για την επόμενη εβδομάδα.

Η αντιπολιτευτική πρόθεση δημοτικών συμβούλων, χωρίς σαφείς προτάσεις, τελικά μήπως διευκολύνει την «γνωστή λύση» της μη απόφασης και της συνέχισης του ισχύοντος άναρχου τρόπου τροφοδοσίας;
Και ως πότε;
Έως το επόμενο ανεπιθύμητο ατύχημα, που τότε κάποιοι θα φωνάζουν για τις «ευθύνες της Διοίκησης»;

Τα Σούπερ Μάρκετ-προς τιμήν τους-έχουν δεχτεί, ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ότι επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίλυσή του.

Η αντιπολιτευτική ματαιοδοξία και η επιχειρούμενη παραπληροφόρηση, δεν θα ανακόψουν την προσπάθεια του Δήμου Ηλιούπολης, να διαφυλάξει την ασφάλεια των δημοτών και να περιορίσει το κυκλοφοριακό χάος, με την θέσπιση κανόνων.

Αυτό είναι το αίτημα των πολιτών και αυτό υλοποιούμε.

Η δέσμευσή μας για νομιμότητα παντού, θα γίνει καθημερινή πρακτική στην πόλη και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν, όσοι μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις φορτοεκφορτώσεις.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. την ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2019 έως 11π.μ.

Ενημερώνουμε τους Δημότες Ηλιούπολης, ότι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 11:00 πμ.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης συμμετέχει στην στάση εργασίας και επιπλέον έχει εξαγγείλει αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση Σάββατο και Κυριακή 19-20 Οκτωβρίου 2019.

Διαβάστε Περισσότερα

©2019 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Υλοποίηση: opk.gr