Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

ΠΑΟΔΗΛ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δημιουργούμε σπιτικά»

O «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) -Γρηγόρης Γρηγορίου» καινοτομεί για μια ακόμα φορά και «μπαίνει» στα σπίτια των παιδιών, με το καινούργιο πρόγραμμα «Δημιουργούμε σπιτικά».

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οnline Θεατρικό Εργαστήριο με θέμα «Πειρατές» για παιδιά 6 έως 11 ετών

Η βραβευμένη συγγραφέας και θεατρολόγος, Μάγια Δεληβοριά, σε προσκαλεί να πάρεις μέρος σε ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να μεταμφιεστείς, να παίξεις, να αυτοσχεδιάσεις, να διαβάσεις και να γράψεις ιστορίες, να κατασκευάσεις χάρτες, να πάρεις μέρος σε κυνήγια θησαυρών και άλλες διασκεδαστικές περιπέτειες!

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνεχίζουμε την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας

Με τον συντονισμό του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκαν ολονύκτιες επιχειρήσεις που συνεχίζονται όσο υπάρχει ανάγκη, από κλιμάκια του Δήμου και εθελοντές του ΕΟΔΠΗ με ειδικά οχήματα εκχιονισμού καταρχάς σε κεντρικές οδούς της πόλης, για να είναι εφικτή η λειτουργία της συγκοινωνίας και η κυκλοφορία οχημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποζημίωση για υλικές ζημιές από πτώση δέντρου

Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας από τους Δήμους που έχει συμβληθεί με ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη ζημιών, μεταξύ άλλων και από πτώση δέντρων επί των κοινοχρήστων χώρων και του οδικού δικτύου της πόλης.

Η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τον παθόντα μέχρι ποσού χιλίων (1000) ευρώ ανά συμβάν. Για να κινηθεί η σχετική διαδικασία, ο παθών υποβάλλει αίτηση στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου, με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το συμβάν, όπως βεβαίωση αστυνομίας ή πυροσβεστικής, σχετικές φωτογραφίες, κλπ. Ο Δήμος διαβιβάζει τα έγγραφα στην ασφαλιστική εταιρία, που αποφασίζει για την αποζημίωση και το ύψος της και στη συνέχεια ενημερώνεται αρμοδίως ο αιτών.

Στην περίπτωση και μόνο, που η ζημιά υπερβαίνει το ποσόν που καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρία και στο πλαίσιο της προστασίας των Δημοτών για τις ζημιές που έγιναν από αντικειμενική ευθύνη του Δήμου, είναι δυνατόν να ακολουθηθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μετά από αίτηση του Δημότη προς την Οικονομική Επιτροπή με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς και αποδεικτικό του ποσού της ασφαλιστικής αποζημίωσης, μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, η Οικονομική επιτροπή αποφασίζει για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος και του ποσού που θα καταβληθεί.

Η πρόσφατη δοκιμασία της πόλης μας από τις επιπτώσεις της χιονόπτωσης έδωσε αφορμή σε κάποιους για φλύαρες δημοσιεύσεις προς αναζήτηση δημοσιότητας και απόπειρες επίδειξης γνώσης και πολυπραγμοσύνης σε θέματα, που ως συνήθως παντελώς αγνοούν.

Είναι κατανοητή και διασκεδαστική η φιλοδοξία αυτοπροβολής, αλλά η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από παραπληροφόρηση, αλλά από πλήρη και έγκυρη ενημέρωση, που παρέχεται μόνο από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

 

 

Απόστολος Στασινόπουλος


Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Online Θεατρικό Εργαστήριο με θέμα «Παιχνίδια ρόλων & αυτοσχεδιασμοί» για ενήλικες

Η ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, Αργυρώ Δημακέα, σε προσκαλεί να εκτονωθείς και να απελευθερωθείς από το αίσθημα εγκλεισμού που επικρατεί, σε ένα διαδραστικό Θεατρικό Εργαστήρι, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσεις και να καλλιεργήσεις τα εκφραστικά σου μέσα, να «παίξεις» με τα συναισθήματα και τη φαντασία, να δημιουργήσεις τους δικούς σου ήρωες, μέσα από ιστορίες, εικόνες και ρόλους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΚΡΙΕΣ «ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΜΕΣΑ» 2021

Ο Δήμος Ηλιούπολης, κάτω από τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης, επέλεξε να γιορτάσει και φέτος τις Απόκριες, όχι στους δρόμους αλλά στην ασφάλεια του σπιτιού μας, προσφέροντας δωρεάν ευχάριστες στιγμές ψυχαγωγίας με την χρήση της σύγχρονη ψηφιακής τεχνολογίας μέσω διαδικτύου και με κεντρικό σύνθημα:

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, COVID-19

Rapid Test, στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 01/05/2021, από τις 10:00 έως τις 15:00

Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 πραγματοποιείται ακόμη μια φορά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test», στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από τις 10:00 έως τις 15:00. Όλοι οι πολίτες ηλικίας 10 ετών και άνω, μπορούν να προσέλθουν πεζοί και να υποβληθούν στον έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΒΥΡΩΝΑ

Από την Δευτέρα 22/2/2021 θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της οδού Υπερείδου από την Απόλλωνος μέχρι τη Σοφοκλέους, λόγω της έναρξης του αντιπλημμυρικού έργου Ηλιούπολης - Βύρωνα με την κατασκευή του αγωγού ομβρίων επί της οδού Υπερείδου.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΕΠ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Ενημέρωση για την λειτουργία των ΚΕΠ στις 17/02/2021

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις πρωινές ώρες και για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών, τα προγραμματισμένα για αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 ραντεβού, από ώρα 08:00 έως 09:00 θα γίνουν δυο ώρες αργότερα δηλαδή από 10:00 έως 11:00 και αντίστοιχα των 09:00 έως 10:00 θα γίνουν από 11:00 έως 12:00.

16 Φεβρουαρίου 2021

 

Παναγιώτης Κόκλας


Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας.

©2020 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Υλοποίηση: opk.gr